woonburoalmelo.nl woonlijn.nu
Zoek

Een groet, een praatje of even bij elkaar op de koffie. Meestal gaan we als buren goed met elkaar om. Soms is de verstandhouding minder goed en er kan zelfs sprake zijn van overlast. Het kan dan gaan om lawaai, rondslingerend vuil, gebrek aan (tuin)onderhoud of vervelend gedrag.

Praat met uw buren
Wij adviseren in een vroeg stadium met uw buren te praten over uw ergernis. Zoekt u daar wel een geschikt moment voor uit en probeer kalm te blijven. Als u boos reageert, heeft u weinig kans op begrip. Het beste is de overlast rustig, duidelijk en concreet te benoemen. Het kan zijn dat uw buren zich niet bewust zijn van de overlast die zij geven en is het in één gesprek al opgelost. Eventueel kunt u uw wijkbeheerder om advies vragen hoe u een overlastsituatie het beste kunt aanpakken. Meer tips leest u in de folder Overlast.

Dit kan Buurtbemiddeling voor u doen
Almelo heeft een team buurtbemiddelaars. Het zijn onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers. Als u een conflict heeft met uw buren en er samen niet uitkomt, kunt u Buurtbemiddeling inschakelen. Op de website vindt u veel informatie, tips en adviezen.

Dit kan STJA voor u doen
U kunt altijd melding maken van overlast via het digitale overlastformulier. Onze consulenten Maatschappelijk Beheer beoordelen de situatie en adviseren u hoe u de situatie het beste kunt aanpakken. Het kan ook zijn dat zij u doorverwijzen naar Buurtbemiddeling. In ernstige gevallen nemen zij de zaak zelf in behandeling.

Wanneer politie bellen
Bij ernstige vormen van overlast zoals drugsgebruik, hennepteelt, discriminatie, intimidatie, bedreiging, vernieling of inbraak adviseren wij u te bellen met de politie, telefoonnummer 0900 88 44.

Meer informatie
Klacht dienstverlening
Klachtenregeling