Verduurzaming en groot onderhoud 52 woningen

Sint Joseph investeert in kwaliteit woningen
52 Woningen verdeeld over vier straten(Aalenhuislaan, Vellekatelaan, Elsboerlaan en Posthuislaan) krijgen groot onderhoud en worden verduurzaamd. De bouwuitvoering start in april. Met op dit moment 80% ‘ja-stemmers’ voldoet Sint Joseph aan de wettelijke eis van 70% en gaat zij de werkzaamheden aan alle woningen uitvoeren. Van enkele bewoners moet Sint Joseph de keuze nog ontvangen.

Onderhoud en comfort
De werkzaamheden zijn te verdelen in onderhoudswerkzaamheden en comfortmaatregelen. Het vernieuwen van de keuken, toilet en badkamer en het schilderwerk aan de buitenzijde van de woning vallen onder de onderhoudswerkzaamheden. Onder de comfortmaatregelen vallen het vergroten van de badkamer, het aanbrengen van mechanische ventilatie, het isoleren van de zolder, begane grondvloer en spouw, het plaatsen van HR++ beglazing en het plaatsen van zonnepanelen. De bewoners mogen zelf een aantal keuzes maken voor de materialen. Denk daarbij aan vloer- en wandtegels, keukenbladen en kleur van de keukenkastjes.

Energielabel A+
De werkzaamheden leiden tot een forse energetische kwaliteitsverbetering. De woningen zijn na de uitvoering van de werkzaamheden energiezuinig en hebben dan maar liefst een A+ energielabel.

Huurverhoging en invoering servicekosten
Voor de onderhoudswerkzaamheden geldt dat bewoners hier geen financiële bijdrage of huurverhoging voor betalen. De comfortmaatregelen gaan wel gepaard met een huurverhoging en het invoeren van maandelijkse servicekosten. Voor huurders die in aanmerking komen voor Huurtoeslag geldt dat een deel van deze kosten wordt vergoed door te ontvangen Huurtoeslag. Verder geldt dat de energiekosten na de werkzaamheden lager uitvallen. Hierdoor worden voor de meeste bewoners de totale woonlasten niet hoger.

Model-/pauzewoning
Een leegstaande woning is door Sint Joseph al onderhanden genomen en ingericht. Bewoners konden begin februari deze woning bezoeken en met eigen ogen zien hoe de woning er na uitvoering van de werkzaamheden uitziet. Deze modelwoning dient tijdens de uitvoering van de werkzaamheden als pauzewoning. Bewoners van de woningen waarin gewerkt wordt, mogen van de pauzewoning gebruikmaken.

Planning
De warme opnames starten in maart en de eerste werkzaamheden aan de woningen beginnen halverwege april. Het project wordt nog dit jaar helemaal afgerond.

Terug naar overzicht