woonburoalmelo.nl woonlijn.nu
Zoek
De St. Josephbuurt ligt in het nieuwe deel van de Almelose wijk Sluitersveld. Op de hoek van de Ootmarsumsestraat en de St. Josephstraat. Wat eens de St. Josephbuurt was, is opnieuw de St. Josephbuurt. De oude buurt dateert uit het begin van de twintigste eeuw en wordt als onderdeel van de grootschalige vernieuwing in het Sluitersveld volledig vernieuwd. In de architectuur zijn veel elementen te vinden die refereren aan de sfeer van weleer. Zo keert bijvoorbeeld het oorspronkelijke stratenpatroon terug.

De omgeving
De nieuwe St. Josephbuurt ademt de sfeer uit van een tuindorp. Aan de overzijde ligt het drukbezochte Eskerplein met een grote variatie aan winkels. Op loopafstand ligt het groene buitengebied met de bossen van de Gravenallee en het kanaal Almelo-Nordhorn. Dit samen zorgt voor een mix van levendigheid en rust. Een wandeling voert u via het historische Linkerbruggetje en door de grafelijke bossen al snel het gezellige stadshart van Almelo binnen.

Woning kopen
De eerste huurwoningen en koopwoningen zijn eind 2013 betrokken door de nieuwe huurders en eigenaren. In maart 2014 is de eerste fase van de nieuwe St. Josephbuurt officieel geopend. De laatste twee fasen in de nieuwe St. Josephbuurt worden gebouwd door Goossen Te Pas Bouw. Het wordt een mix van huurwoningen en koopwoningen. De 22 huurwoningen worden door STJA verhuurd. Voor meer informatie over de koopwoningen gaat u naar www.stjosephbuurt.nl. Of neem contact op met Team Sanders Makelaars.

Winkelruimte huren
Op de kop van de nieuwe St. Josephbuurt staat De Barchaan met op de verdiepingen zorgappartementen. Op de begane grond ligt winkelruimte. Koopmans heeft hier zijn bakkerij, patisserie en chocolaterie en de Buurtapotheek Almelo is hier gevestigd. Er is nog een winkelruimte te huur. Zoekt u winkelruimte? Wellicht is dit een interessante optie voor u!