woonburoalmelo.nl woonlijn.nu
Zoek

De woningen in de buurt Rumerslanden (wijk Sluitersveld) dateren van de periode direct na de tweede wereldoorlog. Ze zijn in ijltempo gebouwd voor de arbeiders van de textielfabrieken van Hedeman. Aanvankelijk was het de bedoeling de woningen grotendeels te vervangen door nieuwbouw. Door de economische recessie hebben we moeten kiezen voor een andere aanpak.

Sloop en nieuwbouw
Op de plekken in de Rumerslanden waar inmiddels woningen gesloopt zijn, gaan we woningen renoveren en samen met anderen gevarieerde nieuwbouwwoningen bouwen. Hieronder de ontwikkelingen tot nu toe.

Meer wooncomfort Canadahof
Het groot onderhoud van de eengezinswoningen en beneden-bovenwoningen aan en rondom de Canadahof is afgerond. De bewoners hebben een aantal basiswerkzaamheden in hun woning kosteloos kunnen laten uitvoeren. Tegen een huurverhoging hebben ze kunnen kiezen voor comfortverbeteringen, zoals het aanleggen van een cv-installatie.

Gerenoveerde woningen te koop voor starters
Er worden ruim 120 woningen in de Rumerslanden door STJA in fasen verkocht aan aannemersbedrijven. Deze bedrijven renoveren de woningen aan de buitenzijde ingrijpend en geven ze daarmee een goede basis. De binnenzijde is aan de koper zelf. Dus bent u handig of heeft u handige vrienden? Dan is dit een mooie kans om tegen een scherpe prijs een eigen huis te kopen en ook nog eens helemaal naar eigen smaak in te richten.

=  Aannemersbedrijf Hoek
Aannemersbedrijf Hoek renoveert 73 woningen aan de Rappersweg. De koopprijs is vanaf € 98.000,00 kosten koper. Voor meer informatie over deze woningen kunt u contact opnemen met De Schakel Makelaars.

=  Nijhuis Bouw
Meer informatie over de 56 woningen van Nijhuis Bouw leest u op hun website www.rumerslanden.nl. De woningen liggen aan de Abraham Steenhagenstraat, Bevrijdingslaan en Henk Höftenstraat. De koopprijs is vanaf € 89.500,-. kosten koper. Voor meer informatie over deze woningen kunt u contact opnemen met Kamphuis Makelaars en Snelder Zijlstra.