ongedierte

Heeft u last van ongedierte in uw woning of uw woonomgeving? U bent zelf verantwoordelijk voor de bestrijding ervan. Kijk bij de onderstaande vragen en antwoorden of wij u met tips kunnen helpen. U kunt ook via internet zoeken naar tips en adviezen. Tuincentra en bouwmarkten verkopen vaak middelen om ongedierte te bestrijden. Ook kunt u een professionele ongediertebestrijder inschakelen.

Veel gevraagd over ongedierte

Komt Sint Joseph langs voor de bestrijding van ongedierte?

Algemeen

Als u last heeft van ongedierte (uitgezonderd ratten) moet u de bestrijding zelf regelen. Ongedierte komt vaak af op etensresten. Houd uw woning, tuin en balkon schoon en laat geen eten rondslingeren. Sluit verpakkingen van voedsel goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken. Bij tuincentrum en bouwmarkt koopt u spullen om ongedierte te bestrijden. Overlast van ratten kunt u melden bij Twente Milieu. U wordt op vakkundige wijze van de ratten verlost. Er zijn voor u geen kosten aan verbonden.

Ik heb een gewond / dood dier aangetroffen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Als u een  gewond of dood dier aantreft kunt u contact op te nemen met de Dierenambulance Almelo.
Ook als u als u een weggelopen huisdier aantreft kunt u contact met de Dierenambulance opnemen. 

Wat kan ik doen aan ongedierte in de algemene ruimte van mijn woongebouw?

Algemeen

U kunt contactformulier met ons opnemen. Wij komen de situatie bekijken en bestrijden het ongedierte of schakelen een ongediertebestrijdingsbedrijf in.

Wat kan ik doen aan het wespennest in mijn tuin of woning?

Algemeen

Het verwijderen van het wespennest moet u zelf regelen. U kunt daarvoor middelen kopen bij een tuincentrum of bouwmarkt of een ongediertebestrijdingsbedrijf inschakelen. Zit het wespennest in de spouw of onder de dakpannen en kunt u er zelf niet bij? Neem dan contactformulier met ons op.

Ik heb ratten bij mijn woning gezien. Wat kan ik doen?

Algemeen

Overlast van ratten kunt u melden bij Twente Milieu. U wordt op vakkundige wijze van de ratten verlost. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden.

Ik heb last van broedende vogels. Wat kan ik doen?

Algemeen

Het broedseizoen verschilt per vogelsoort. Als vogels bezig zijn met broeden mogen wij geen verstorende werkzaamheden aan de woning  of in de tuin doen. Er is een uitzondering. Dat is als de volksgezondheid in gevaar komt, bijvoorbeeld bij een nest in een rookgasafvoer. Dan kunt u contactformulier met ons opnemen.

Hoe voorkom ik mieren?

Algemeen

Mieren komen vaak af op voedingsmiddelen. Let er daarom op dat u uw voedingsmiddelen goed afsluit en uw keuken schoonhoudt. U kunt mieren bestrijden met middelen die te koop zijn bij de drogist, tuincentrum of bouwmarkt. Gebruikt u bij voorkeur biologische produkten.

Ook zijn er diverse bestrijdingstips te vinden op het internet.

Wat kan ik doen aan de kakkerlakken in mijn woning?

Algemeen

Voor de bestrijding van plaagdieren zoals bijen, wespen, steekmuggen, muizen, kakkerlakken en houtwormen enzovoort kunt u contact opnemen met een ongediertebestrijdingsbedrijf.

Wat kan ik doen aan de muizen in mijn woning?

Algemeen

Veel mensen hebben last van muizen in hun woning. Muizen kunnen schade veroorzaken aan uw woning en voedselvoorraad. Ook kunnen ze ziektes veroorzaken. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat uw woning weer muisvrij wordt. Het bestrijden van muizen is uw eigen verantwoordelijkheid. Muizen komen vaak af op etensresten. Let erop dat u uw woning schoonhoudt. Sluit verpakkingen van voedsel goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken. Om muizen te bestrijden, kunt u muizenvallen of gif aanschaffen. Blijft u last houden van muizen? Neem dan contact op met een ongediertebestrijdingsbedrijf.

Wat kan ik doen aan vlooien in mijn woning?

Algemeen

U kunt de vlooien bestrijden met middelen die u koopt bij een tuincentrum of bouwmarkt. De bestrijding moet u zelf regelen. Woont u korter dan 6 weken in uw woning, dan regelen wij de bestrijding voor u. U kunt in dit geval het contactformulier invullen. Er wordt vervolgens contact met u opgenomen.

Wat kan ik doen aan zilvervisjes in mijn woning?

Algemeen

Een zilvervisje is een kruipend, zilverachtig glanzend insect. Zilvervisjes komen vaak voor in vochtige en goed geïsoleerde woningen. Ook komen zilvervisjes af op stapels kranten en tijdschriften. ​De bestrijding van zilvervisjes moet u zelf regelen. U kunt ze bijvoorbeeld bestrijden door lokaas te gebruiken. Er zijn verschillende middelen te koop bij tuincentra en bouwmarkten. Goed ventileren helpt zilvervisjes voorkomen.