Verhuizen

Bij een verhuizing komt veel kijken. Op deze pagina vindt u diverse tips, adviezen en informatie over zaken waar u aan moet denken en wat u allemaal moet regelen.

Moet ik mij inschrijven bij de gemeente?

Ja, binnen vijf werkdagen na uw verhuizing moet u uw nieuwe adres doorgeven bij de gemeente. Dit doet u bij de gemeente waar uw nieuwe woonadres is. U wordt ingeschreven in de basisadministratie van die gemeente (GBA) en automatisch uitgeschreven bij de gemeente en op het adres waar u eerst woonde.

Hoe geef ik de meterstanden van water en energie door aan mijn leverancier?

U kunt uw meterstanden online doorgeven aan uw water- en energieleverancier. U kunt hiervoor ook formulieren bij de leveranciers aanvragen.

Als u gaat verhuzien raden we u aan de meterstanden te noteren en door te geven aan uw leverancier op de dag dat u de sleutels inlevert.

Tip: Bewaar de meterstanden totdat alles is afgerond en u een eindafrekening heeft ontvangen.

Moet ik behang verwijderen als ik mijn huurovereenkomst heb opgezegd?

Behang mag in de woning blijven zitten mits het heel, schoon, ongesausd en vast aan de wand zit.

Gesausd behang moet worden verwijderd, mits de nieuwe huurder dit wil overnemen.

Glasvliesbehang mag, mits het goed vast zit en onbeschadigd is, blijven zitten. Ook als dit gesausd is.

Ik ga verhuizen, maar er is nog geen nieuwe huurder. Kan ik vloerbedekking of andere zaken in de woning achterlaten?

Dat is helaas niet mogelijk. Als er geen nieuwe huurder is voordat u de sleutels inlevert is overname helaas niet mogelijk. U moet de woning leeg achterlaten.

Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Ja, geef uw verhuizing tijdig door aan uw verzekeraar. Tip: vraag na of uw inboedel ook verzekerd is tijdens uw verhuizing. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval en afhankelijk van de soort verzekeringsovereenkomst.

Ik ga verhuizen, moet ik mijn milieupas in de woning achterlaten?

Als u gaat verhuizen, moet u de milieupas achterlaten voor de volgende bewoners. De milieupas hoort bij uw woning. Het geeft de nieuwe bewoners toegang tot het afvalbrengpunt of de ondergrondse restafvalcontainer.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Help ons onze website te verbeteren door uw vraag naar ons te sturen via ons feedbackformulier

Stel uw vraag