ons aanbod huurwoningen

In principe kan iedereen een woning huren bij Sint Joseph. We beheren ruim 5500 huurwoningen. De meeste daarvan staan in Almelo. Sint Joseph heeft ook woningen in Bornerbroek en Wierden en u kunt bij ons ook een parkeerplaats of garage huren. Onze huurwoningen variëren in soort, grootte en huurprijs. Zo zijn er woningen voor jongeren, gezinnen en senioren. Jongeren willen vaak niet te duur wonen. Gezinnen kiezen voor een gezellige woonwijk. Senioren geven de voorkeur aan rust en comfort en dan zijn zorgfaciliteiten en een groene omgeving belangrijk. Voor ons staat voorop dat u zich thuis voelt. Hoe dan ook, waar dan ook.

Om u in te schrijven voor een huurwoning, parkeerplaats of garage gaat u naar Woonburo Almelo. Op deze website ziet u direct alle aanbod dat op dit moment te huur is. Woonburo Almelo is een samenwerking tussen de Almelose woningcorporaties Sint Joseph en Beter Wonen.

Veel gevraagd over ons aanbod huurwoningen

Ik sta nummer1 op de lijst voor een woning, maar wil deze nu met de coronacrisis niet bezichtigen. Geldt dit als een weigering?

Dit geldt als een weigering. U wordt in de gelegenheid gesteld om de woning te bezichtigen zodra hij leeg is en er zijn geen andere mensen aanwezig tijdens de bezichtiging.

Waar kan ik een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) opvragen?

U kunt dit uittreksel opvragen bij de gemeente . Voor het aanvragen heeft u vaak uw DigiD nodig. Het uittreksel BRP mag niet ouder zijn dan één maand.

Een uittreksel BRP vraagt u online aan met DigiD.

Let op! Als u een uittreksel BRP online aanvraagt, ontvangt u het binnen enkele dagen. Heeft u het uittreksel snel nodig? Vraag dan een uittreksel aan in het stadhuis. U kunt het dan na betaling direct meenemen.

Ik heb veel spaargeld of eigen vermogen. Wordt dit meegerekend in het verzamelinkomen?

Nee, uw spaargeld of eigen vermogen telt niet mee in het verzamelinkomen. Uw verzamelinkomen vindt u op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. U kunt uw inkomensverklaring zelf downloaden in Mijn Belastingdienst.

Hoe lang moet ik wachten voor ik een huurwoning krijg?

Wij proberen bij elke huurwoning zo goed mogelijk de gemiddelde wachttijd weer te geven. Bij de Algemene verantwoording op Woonburo Almelo ziet u hoe lang andere woningzoekenden ingeschreven hebben gestaan voordat zij een huurwoning aangeboden kregen. Op basis hiervan kunt u een inschatting maken bij vergelijkbare woningen. Soms kunnen wachttijden erg verschillen, ook voor hetzelfde type huurwoning.

Hoe reageer ik op beschikbare woningen?

Om te kunnen reageren op een huurwoning, een parkeerplaats of en garage moet u zijn ingeschreven als woningzoekende bij Woonburo Almelo. U kunt reageren op het aanbod als u bent ingelogd met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Op de informatiepagina van de huurwoning kunt u klikken op de knop 'Reageren'. Er geldt een maximum van drie reacties tegelijkertijd per type. Dus drie woningen en drie overige objecten. U ziet op Mijn Woonburo uw lopende reacties en de historie van uw reacties.

Let u er op dat wij passend moeten toewijzen. Dat wil o.a. zeggen dat uw inkomen en de gezinssamenstelling moet passen bij de huurprijs.

Moet ik elke dag het woningaanbod op Woonburo Almelo bekijken?

Elke dag om 19:00 uur publiceren beide woningcorporaties het beschikbare aanbod op Woonburo Almelo. De gepubliceerde woningen blijven vier dagen op de website staan. U kunt in uw zoekprofiel aangeven dat u tipberichten wilt ontvangen. Past een huurwoning, garage, bergruimte of parkeerplaats bij uw zoekprofiel dan krijgt u een e-mail van Woonburo Almelo. Zorg daarom dat uw zoekprofiel goed is ingevuld.

Kan ik woningen bezichtigen tijdens de coronacrisis?

Ja, dit kan. Het bezichtigen van een woning gebeurt nu alleen pas zodra de woning leeg staat en er niet in gewerkt wordt. Op die manier komt u niet in contact met de vertrekkende huurder of onze vakmensen.

Blijven jullie woningen aanbieden tijdens de coronacrisis?

Zolang het mogelijk is om leegstaande woningen te inspecteren en onderhoud uit te voeren waar nodig, blijven wij woningen te huur aanbieden.