inschrijven

Zoekt u een huurwoning? Schrijf u dan in als woningzoekende bij Woonburo Almelo. De Almelose woningcorporaties Sint Joseph en Beter Wonen bieden op deze website alle beschikbare huur- en koopwoningen aan. Daarnaast vindt u er het gezamenlijk aanbod aan garages, parkeerplaatsen en bergruimten.

Veel gevraagd over inschrijven

Ik zoek een woonwagen/standplaats in Almelo. Hoe regel ik dat?

U kunt zich inschrijven bij Woonburo Almelo als woningzoekende, kies dan bij type inschrijving voor overige objecten. Wanneer er een standplaats beschikbaar komt, wordt deze hier geadverteerd. Alle standplaatsen in de gemeente Almelo zijn in bezit van Sint Joseph of Beter Wonen. Echter komt er zelden iets vrij.

Let op: de wet- en regelgeving rondom woonwagens is volop in beweging. Houdt de websites van de overheid in de gaten voor het laatste nieuws.

Verhuren jullie seniorenwoningen?

Ja, naast onze zorgwoningen verhuren wij ook woningen bestemd voor 55-plussers. Deze vindt u op de website van Woonburo Almelo, waar ook de andere woningen aangeboden worden.

Ik sta ingeschreven als woningzoekende. Kan ik mijn punten overdoen aan iemand anders?

Woonburo Almelo werkt niet met punten, maar met een inschrijvingsduur. De inschrijvingsduur is persoonsgebonden. U kunt deze niet overdragen aan iemand anders.

Ik reageer op een woning op Woonburo Almelo en krijg de melding 'U kunt niet op de deze woning reageren'. Hoe komt dat?

Wij wijzen onze woningen passend toe. Dit betekent dat u alleen kunt reageren op woningen die passen bij uw inkomen. Kijk goed of uw inkomensgegevens en het aantal meeverhuizende personen goed vermeld staan bij uw inschrijving. Als u melding krijgt dat u niet kunt reageren dan reageert u waarschijnlijk op een woning die niet past bij uw situatie. Ook als u niet aan andere voorwaarden voldoet, krijgt u een melding. Bijvoorbeeld als u jonger bent dan 55 jaar en op een seniorenwoning wilt reageren. Meer informatie vindt u op Woonburo Almelo.

Ik ben mijn inlognaam en/of wachtwoord kwijt van mijn account bij Woonburo Almelo. Wat kan ik doen?

U kunt per mail contact opnemen met Woonburo Almelo en vragen naar uw inlognaam. Vermeld hier uw naam, geboortedatum en adres bij, zodat wij uw gegevens kunnen opzoeken.

Een nieuw wachtwoord kunt u zelf aanvragen via de website van Woonburo Almelo.

Moet ik elke dag het woningaanbod op Woonburo Almelo bekijken?

Elke dag om 19:00 uur publiceren beide woningcorporaties het beschikbare aanbod op Woonburo Almelo. De gepubliceerde woningen blijven vier dagen op de website staan. U kunt in uw zoekprofiel aangeven dat u tipberichten wilt ontvangen. Past een huurwoning, garage, bergruimte of parkeerplaats bij uw zoekprofiel dan krijgt u een e-mail van Woonburo Almelo. Zorg daarom dat uw zoekprofiel goed is ingevuld.

Ik sta met mijn partner ingeschreven, maar we willen apart verder. Wie mag de inschrijving houden?

Als u samen ingeschreven staat, kunt u deze inschrijving laten splitsen in twee inschrijvingen. Dit kan op verzoek van één van beide of op verzoek van u allebei. Bij het splitsen van een inschrijving maakt Woonburo Almelo een nieuwe inschrijving aan waarbij u beiden de oorspronkelijke inschrijftijd behoudt. Meer informatie vindt u op Woonburo Almelo. Wilt u het formulier 'Verzoek tot splitsen' direct invullen, logt u dan in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en ga naar uw pagina 'Mijn gegevens'.

Ik wil gaan samenwonen, maar sta alleen ingeschreven bij Woonburo Almelo. Kan mijn partner aan mijn inschrijving worden toegevoegd?

Ja, dat kan. Er zijn twee mogelijkheden.

U staat beiden ingeschreven bij Woonburo Almelo
In dit geval vervalt één van beide inschrijvingen en komt u samen op één inschrijving te staan, met één account voor Woonburo Almelo. Meer informatie vindt u op Woonburo Almelo. Wilt u het formulier 'Verzoek tot samenvoegen' direct invullen, logt u dan in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en ga naar Mijn gegevens.

Een van u beiden staat ingeschreven bij Woonburo Almelo
In dit geval kan de persoon die staat ingeschreven zijn of haar partner toevoegen als medewoningzoekende. Wilt u uw partner direct toevoegen, logt u dan in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en ga naar Mijn gegevens.

Wanneer moet ik mijn inschrijving verlengen?

Wanneer uw inschrijving verlengt dient te worden krijgt u hiervan melding per mail of per brief van Woonburo Almelo.

Ik heb veel spaargeld of eigen vermogen. Wordt dit meegerekend in het verzamelinkomen?

Nee, uw spaargeld of eigen vermogen telt niet mee in het verzamelinkomen. Uw verzamelinkomen vindt u op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. U kunt uw inkomensverklaring zelf downloaden in Mijn Belastingdienst.

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

Uw persoonlijke gegevens wijzigt u via Mijn Woonburo bij Mijn gegevens. Er wordt onderscheid gemaakt in persoonlijke gegevens, huishoudsamenstelling, inkomensgegevens en inloggegevens. Het is belangrijk dat uw gegevens actueel zijn. Op basis van de gegevens die daar staan, wordt bepaald of u een woning aangeboden krijgt.

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

U heeft uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. Op de website van Woonburo Almelo vindt u alle informatie hierover.

Wat kost een inschrijving als woningzoekende?

Voor een inschrijving betaalt u € 25,- administratiekosten. U kunt dit bedrag eenvoudig en veilig betalen via iDEAL. De jaarlijkse verlenging kost € 10,-. Inschrijven kan alleen via internet. Voor meer informatie gaat u naar Woonburo Almelo.

Ik wil een woning huren. Hoe werkt dat?

Via Woonburo Almelo schrijft u zich in als woningzoekende. Voor een inschrijving betaalt u € 25,-. De jaarlijkse verlenging kost € 10,-. Een inschrijving voor een garage of parkeerplaats is gratis.

Let u er op dat wij passend moeten toewijzen. Dat wil zeggen dat uw inkomen en uw gezinssamenstelling moeten passen bij de huurprijs en bij het type woning. Vraag uw inkomstenverklaring (ibri) aan bij de belastingdienst om te weten wat uw inkomen is.