Inschrijven

Zoekt u een huurwoning? Schrijf u dan in als woningzoekende bij Woonburo Almelo. De Almelose woningcorporaties Sint Joseph en Beter Wonen bieden op deze website alle beschikbare huur- en koopwoningen aan. Daarnaast vindt u er het gezamenlijk aanbod aan garages, parkeerplaatsen en bergruimten.

Ik wil een woning huren. Hoe werkt dat?

Via Woonburo Almelo schrijft u zich in als woningzoekende. Voor een inschrijving betaalt u € 25,-. De jaarlijkse verlenging kost € 10,-. Een inschrijving voor een garage of parkeerplaats is gratis.

Let u er op dat wij passend moeten toewijzen. Dat wil zeggen dat uw inkomen moet passen bij de huurprijs. Vraag uw inkomstenverklaring (ibri) aan bij de belastingdienst om te weten wat uw inkomen is.

Wat kost een inschrijving als woningzoekende?

Voor een inschrijving betaalt u € 25,- administratiekosten. U kunt dit bedrag eenvoudig en veilig betalen via iDEAL. De jaarlijkse verlenging kost € 10,-. Inschrijven kan alleen via internet. Voor meer informatie gaat u naar Woonburo Almelo.

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

U heeft uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. U vindt deze informatie op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. U kunt uw inkomensverklaring zelf downloaden in Mijn Belastingdienst. Gaat u met meerdere personen verhuizen? Tel dan van alle meeverhuizenden het verzamelinkomen op. Het inkomen van kinderen hoeft u nooit in te vullen, ongeacht de leeftijd. Vul de kinderen wel in bij het aantal meeverhuizende personen.

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

Uw persoonlijke gegevens wijzigt u via Mijn Woonburo bij Mijn gegevens. Er wordt onderscheid gemaakt in persoonlijke gegevens, huishoudsamenstelling, inkomensgegevens en inloggegevens. Het is belangrijk dat uw gegevens actueel zijn. Op basis van de gegevens die daar staan, wordt bepaald of u een woning aangeboden krijgt.

Ik heb veel spaargeld of eigen vermogen. Wordt dit meegerekend in het verzamelinkomen?

Nee, uw spaargeld of eigen vermogen telt niet mee in het verzamelinkomen. Uw verzamelinkomen vindt u op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. U kunt uw inkomensverklaring zelf downloaden in Mijn Belastingdienst.

Ik ga samenwonen, maar sta alleen ingeschreven. Kan mijn partner aan mijn inschrijving worden toegevoegd?

Ja, dat kan. Er zijn twee mogelijkheden.

U staat beiden ingeschreven bij Woonburo Almelo
In dit geval vervalt één van beide inschrijvingen en komt u samen op één inschrijving te staan, met één account voor Woonburo Almelo. De inschrijftijd van degene die het langst ingeschreven staat, wordt dan automatisch aan beide namen gekoppeld. Meer informatie vindt u op Woonburo Almelo. Wilt u het formulier 'Verzoek tot samenvoegen' direct invullen, logt u dan in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en ga naar Mijn gegevens.

Een van u beiden staat ingeschreven bij Woonburo Almelo
In dit geval kan de persoon die staat ingeschreven zijn of haar partner toevoegen als medewoningzoekende. Wilt u uw partner direct toevoegen, logt u dan in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en ga naar Mijn gegevens.

Ik sta met mijn partner ingeschreven, maar we willen apart verder. Wie mag de inschrijving houden?

Als u samen ingeschreven staat, kunt u deze inschrijving laten splitsen in twee inschrijvingen. Dit kan op verzoek van één van beide of op verzoek van u allebei. Bij het splitsen van een inschrijving maakt Woonburo Almelo een nieuwe inschrijving aan waarbij u beiden de oorspronkelijke inschrijftijd behoudt. Meer informatie vindt u op Woonburo Almelo. Wilt u het formulier 'Verzoek tot splitsen' direct invullen, logt u dan in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en ga naar uw pagina 'Mijn gegevens'.

Moet ik elke dag het woningaanbod op Woonburo Almelo bekijken?

Elke dag om 19 uur publiceren beide woningcorporaties het beschikbare aanbod op Woonburo Almelo. De gepubliceerde woningen blijven vier dagen op de website staan. U kunt in uw zoekprofiel aangeven dat u tipberichten wilt ontvangen. Past een huurwoning, garage, bergruimte of parkeerplaats bij uw zoekprofiel dan krijgt u een e-mail van Woonburo Almelo. Zorg daarom dat uw zoekprofiel goed is ingevuld.

Ik kan mijn koopwoning niet meer betalen. Kom ik in aanmerking voor een huurwoning?

U krijgt geen voorrang in uw situatie op andere woningzoekenden. U kunt u altijd inschrijven als woningzoekende bij Woonburo Almelo.

Ik sta ingeschreven als woningzoekende. Kan ik mijn punten overdoen aan iemand anders?

Woonburo Almelo werkt niet met punten, maar met een inschrijvingsduur. De inschrijvingsduur is persoonsgebonden. U kunt deze niet overdragen aan iemand anders.

Er staat een blokkade op mijn inschrijving, ik kan niet meer reageren op een woning. Hoe kan dat?

Een inschrijving kan om verschillende redenen geblokkeerd worden. Bijvoorbeeld als u niet reageerde op een woningaanbieding, bij een overlastsituatie of een huurachterstand.

Een blokkade is meestal tijdelijk en zichtbaar bij uw inschrijving. Kijk voor meer informatie op Woonburo Almelo.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Help ons onze website te verbeteren door uw vraag naar ons te sturen via ons feedbackformulier

Stel uw vraag