Mijn huurwoning kopen

Sint Joseph mag jaarlijks een beperkt aantal woningen verkopen. Heeft u belangstelling om uw huurwoning te kopen dan kunt u ons een verzoek sturen. We bekijken uw aanvraag en geven u binnen vijf werkdagen een antwoord.


Veel gevraagd over Mijn huurwoning kopen

Kan ik de woning die ik huur ook kopen?

Dit hangt af van de bestemming die de woning heeft. U kunt bij Sint Joseph, via het contactformulier.  navragen of uw woning de bestemming 'verkoop' heeft. 

 

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

In 2019 is opnieuw onze portefeuille strategie vastgesteld. Per complex hebben we beoordeeld of het complex voor verhuur behouden wordt of dat het complex verkocht wordt. Hier is een verkooplijst uit voortgekomen. Wij selecteerden uw woning niet voor verkoop. Dit betekent dat uw woning een huurwoning blijft. We blijven deze lijst monitoren maar voorlopig kunt u uw huurwoning niet kopen. Wilt u een andere woning van ons kopen? Voor een actueel overzicht van de koopwoningen kunt u terecht bij De Schakel Makelaars 0546-810555 en Kamphuis Makelaars 0546-869111

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Nee dat is helaas niet mogelijk. Wij werken samen met VWZ Notarissen en Hölscher Notaris. De kosten van de leveringsakte zijn voor rekening van Sint Joseph. 

Ik heb een woning van jullie gekocht en ik heb daar een klacht over. Wat kan ik doen?

Wanneer u een technische klacht heeft, kunt in eerste instantie contact opnemen met de verkopend makelaar, De Schakel Makelaars 0546-810555 of Kamphuis Makelaars 0546-869111. Mocht het een verborgen gebrek blijken te zijn,  neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch, via een e-mail of een brief.

Kan ik onderhandelen over de koopprijs?

Nee, dat kan niet. Wij werken niet met vraagprijzen maar met vaste koopprijzen. De koopprijs bepalen wij aan de hand van het taxatierapport. Dit rapport stelt een onafhankelijk taxateur voor ons op. U betaalt een eerlijke prijs op basis van de getaxeerde waarde.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Help ons onze website te verbeteren door uw vraag naar ons te sturen via ons feedbackformulier

Stel uw vraag