119 portiekwoningen aan de Johanna van Burenlaan- Meulenbeldlaan zijn klaar voor de toekomst

De werkzaamheden aan de Johanna van Burenlaan en Meulenbeldlaan zijn afgerond. De 119 appartementen, verdeeld over zes gebouwen van vier verdiepingen, zijn klaar voor de toekomst. Ook voldoen zij aan de huidige wet- en regelgeving.

Onderhoud
De woningen hadden onderhoud nodig. De werkzaamheden hebben er voor gezorgd dat de woningen technisch weer in orde zijn. De bewoners hebben een nieuwe keuken, badkamer en toilet gekregen. Ook zijn de kozijnen en het glas vervangen. Daarnaast zijn de groepen in de meterkasten vervangen en zijn alle installaties in het gebouw gecontroleerd. Op de nieuwe voordeuren zijn vrijloopdrangers gemaakt. Aan de buitenkant zijn de gebouwen geschilderd in groen of blauw. Ook de portalen zijn geschilderd. Verder zijn er maatregelen genomen voor brand- en vluchtveiligheid. Alle onderhoudswerkzaamheden zijn belangrijk om de gebouwen en de woningen in goede en veilige staat te houden.

Comfortverbetering en verduurzaming
Comfortverbeteringen zijn voorzieningen die ontbreken of bestaande voorzieningen die worden uitgebreid of aangepast. Zo is mechanische ventilatie aangebracht en een aansluitpunt voor elektrisch koken.

De bewoners kunnen vanaf nu gebruik maken van een warmtepomp en van zonnepanelen. Daarnaast hebben alle woningen HR++ glas gekregen. Met deze verduurzamingswerkzaamheden zijn de energiekosten voor de bewoners lager.

Uitstraling gebouwen
De architect heeft gezorgd dat de complexen er bijzonder uitzien. Aan de voorkant en de achterkant hebben de gebouwen andere kleuren gekregen. De bovenkanten (dakranden) van de gebouwen zien er ook anders uit. Op de zijkanten van de gebouwen zijn speciale vormen aangebracht, zogenaamde ecoshapes. De witte vlakken op de zijkanten lijken op de schaduwen van de huizen aan de overkant van de straat. Dat maakt de gebouwen heel uniek en mooi om naar te kijken.