Ruim 300 huurders krijgen nieuwe keuken, badkamer en/of toilet

Bij 148 huurders zijn de werkzaamheden voor het vernieuwen van de keuken, badkamer en/of toilet in volle gang. Nog eens 215 huurders hoorden onlangs dat ook zij een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet krijgen. In totaal vernieuwen we dit jaar bij 363 woningen de keuken, badkamer en/of toilet.

Levensduur KBT
Het vernieuwen/vervangen van keukens, badkamers en toiletten doet Sint Joseph na een vooraf bepaald aantal jaren. Keukens vervangen we na 20 jaar, badkamers/toiletten na 32 jaar.

Aannemers
Om deze werkzaamheden uit te voeren, hebben we meerdere aannemers opdrachten gegeven. In totaal vijf verschillende aannemers gaan voor ons en onze huurders aan de slag om de kwaliteit van de woningen te verbeteren:

  • Goossen Te Pas Bouw
  • Bribus
  • Dura Vermeer Bouw Hengelo
  • Hegeman Bouwgroep
  • Aannemersbedrijf J. Ter Horst

KBT+
Heeft een woning meer onderhoud nodig? Dan combineren we waar mogelijk het vervangen van de keuken/badkamer/toilet met die werkzaamheden. Zo komen we maar één keer bij de mensen over de vloer. Zo voeren we bij 17 woningen aanvullende werkzaamheden. Denk aan het plaatsen van isolatieglas, brandveiligheidsmaatregelen, vervangen van dakbedekking, meterkast en hemelwaterafvoeren.

Planning
De planning is dat de werkzaamheden in alle 363 woningen dit jaar een nieuwe keuken/badkamer en/of toilet hebben. Levertijden van materialen en de beschikbaarheid van personeel kunnen ervoor zorgen dat we deze planning niet halen. Uiteraard doen wij en onze aannemers ons best om alles zo snel en goed mogelijk uit te voeren.

Niet verplicht
Het is voor huurders niet verplicht om de keuken, badkamer/toilet te laten vernieuwen. Zijn ze tevreden met wat ze nu hebben? Dan laten we dat zo. Het is dan alleen wel zo dat ze in ieder geval de eerstkomende vijf jaar ook niet in aanmerking komen voor vernieuwing van keuken/badkamer/toilet. Ook voeren we geen grote reparaties uit aan deze onderdelen. Gaat een huurder weg, dan vervangen we deze onderdelen uiteraard alsnog. Een nieuwe huurder heeft dan geen nadeel van de beslissing van de vorige huurder.

Voorbeelden vernieuwde keukens