Woning huren / opzeggen

Het opzeggen en huren van woningen gaat door. De manier waarop hebben wij wel aangepast.

Woningaanbod
Voor een overzicht van het actuele woningaanbod verwijzen wij u naar de website van Woonburo Almelo. Op deze website vindt u het actuele aanbod huurwoningen van Beter Wonen en Sint Joseph Almelo. Reageren op een woning kan digitaal wanneer u ingeschreven staat als woningzoekende. Wilt u weten hoe dit werkt, kijk dan even op deze pagina.  

Nieuwe woning huren
Heeft u gereageerd op een woning en mag u de woning bezichtigen dan kan dit in overleg met de huurder in bewoonde staat. Eventuele overname van spullen in een woning, kunt u dan zelf regelen. Het huurcontract tekent u in de woning. Hier vindt ook de sleuteloverdracht plaats. Uiteraard op anderhalve meter afstand van elkaar. 

Huur opzeggen
Zegt u de huur van uw woning op, dan vindt de vooropname in de woning plaats. Wij vertellen u bij een vooropname hoe u de woning aan ons moet opleveren, waar u aan moet denken en hoe de woning eruit moet zien bij het opleveren. De eindinspectie van de woning voeren onze medewerkers samen met u, in de woning, uit. Het ondertekenen van documenten en het inleveren van de sleutels gebeurt op ons kantoor.