Woning huren / opzeggen

Het opzeggen en huren van woningen gaat door. De manier waarop hebben wij wel aangepast.

Woningaanbod
Voor een overzicht van het actuele woningaanbod verwijzen wij u naar de website van Woonburo Almelo. Op deze website vindt u het actuele aanbod huurwoningen van Beter Wonen en Sint Joseph Almelo. Reageren op een woning kan digitaal wanneer u ingeschreven staat als woningzoekende. Wilt u weten hoe dit werkt, kijk dan even op deze pagina.  

Nieuwe woning huren
Heeft u gereageerd op een woning en mag u de woning bezichtigen, dan is het moment van bezichtiging afhankelijk van wat de oud-huurder heeft aangegeven. Wil de oud-huurder de woning direct in de verhuur dan mag de woning in bewoonde staat bezichtigd worden. Uiteraard wanneer u dit zelf ook wilt. U heeft dan vaak ook nog de mogelijkheid om spullen in overleg over te nemen. Wil de huurder liever geen mensen in zijn/haar woning, dan bezichtigt u de woning zodra deze leeg is. Zodra u in aanmerking komt voor een woningbezichtiging, hoort u van ons welke situatie geldt. 

Huur opzeggen
Zegt u de huur van uw woning op dan overleggen wij met u of wij de woninginspecties en -opnames telefonische doen of fysiek samen in de woning. U mag dit zelf bepalen. De sleutels van de woning levert u bij ons op kantoor in of in de brievenbus bij ons kantoor.