Automatische incasso

U kunt de huur op verschillende manieren aan ons betalen. Een daarvan is via een automatische incasso. Dit is het gemakkelijkste. U regelt dit met een machtiging. Hierna schrijven wij de huur iedere maand automatisch en op tijd van uw rekening af.

Hoe machtig ik Sint Joseph voor een een automatisch incasso voor het betalen van de huur?

U kunt ons machtigen via Mijn Sint Joseph. Als dit niet lukt kunt u ons machtigen via het formulier Machtiging automatische incasso. Dit formulier kunt u ons per post toesturen (Postbus 33, 7600 AA Almelo). Het formulier toesturen per e-mail is niet mogelijk omdat uw handtekening dan niet rechtsgeldig is.

Ik heb net een machtigingsformulier ingeleverd. Vanaf wanneer schrijven jullie de huur automatisch af?

Als het formulier vóór de 20e van de maand bij ons binnen is, dan wordt de huur van de eerstvolgende maand automatisch van uw rekening afgeschreven. Ontvangen wij uw machtiging ná de 20e? Dan start de automatische incasso één maand later.

Wanneer schrijft Sint Joseph de huur automatisch af?

De huur schrijven wij rond de eerste dag van de maand van uw bankrekeningnummer af. De precieze datum kan anders zijn omdat wij in het weekend en op feestdagen geen huur afschrijven.

Ik heb mijn huur opgezegd en krijg nu een acceptgiro met het huurbedrag voor de hele maand. Wat is hiervan de reden van en wat kan ik hier aan doen?

Bij het opzeggen van de huur vervalt de automatische incasso. U krijgt voor de laatste maandhuur een acceptgiro toegestuurd. In de eindafrekening wordt het verschil met u verrekend. Het kan zijn dat u een deel van de laatste maandhuur teruggestort krijgt of  moet bijbetalen. Dat is afhankelijk van de einddatum van uw huurovereenkomst en de datum waarop u de sleutel heeft ingeleverd.

Mijn huur is gestorneerd, kunnen jullie deze nogmaals incasseren? Er staat nu genoeg op mijn rekening.

Wij incasseren de huur eenmalig. Lukt het niet de huur te incasseren dan ontvangen wij daarvan een bericht van uw bank. Wij sturen u een brief met  met verzoek de huur alsnog aan ons over te maken. U kunt deze huur overmaken via Postex of via Mijn Sint Joseph.

Mijn huur kan de eerste van de maand niet worden afgeschreven, wat moet ik doen?

Als het ons niet lukt om automatisch de huur te incasseren dan ontvangen wij bericht van uw bank. Wij sturen u een brief met verzoek de huur alsnog aan ons over te maken. De huur kunt u dan overmaken via Mijn Sint Joseph.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Help ons onze website te verbeteren door uw vraag naar ons te sturen via ons feedbackformulier

Stel uw vraag