riolering

De riolering is de infrastructuur waarop afvalwater geloosd, ingezameld en getransporteerd wordt. Een riolering of rioolstelsel is een systeem van buizen (riolen), putten en pompen dat in steden en dorpen ondergronds is aangelegd. Het is bedoeld om het afvalwater en hemelwater op een veilige en gezonde manier af te voeren.

Een rioolverstopping kunt u nu melden via de button 'Reparatieverzoek'.

Veel gevraagd over riolering

Hoe meld ik een verstopping in mijn keuken, badkamer of toilet?

Algemeen

Een verstopping in uw keuken, badkamer of toilet meldt u via de button 'Reparatieverzoek'. Heeft u een Abonnement klein onderhoud bij ons afgesloten, dan hoeft u deze reparatie in principe niet te betalen. Als het ontstoppingsbedrijf echter constateert dat de verstopping is ontstaan door eigen toedoen, dan ontvangt u van deze reparatie een factuur. Bijvoorbeeld als frituurvet, billendoekjes of andere zaken door de gootsteen of het toilet zijn gespoeld.

Waar kan ik een (riool)verstopping melden?

Algemeen

Een verstopping in uw woning of in uw wooncomplex kunt u doorgeven via Mijn Sint Joseph of via de button 'Reparatieverzoek', vervolgens zal er een ontstoppingsbedrijf ingeschakeld worden.

Gaat het om een spoedgeval? De snelste manier om ons te bereiken is door ons te bellen, zodat er zo snel mogelijk een ontstoppingsbedrijf bij u langs kan komen. Buiten kantoortijden wordt u doorgeschakeld naar onze meldkamer. De telefonist helpt u direct verder.