Zelf uw woning aanpassen

U heeft een huis gehuurd dat bijna perfect bij uw wensen aansluit. Alleen kan de keuken misschien wel wat meer kastruimte gebruiken of u wilt een tussenwand weghalen om zo één grote kamer te maken. Voor aanpassingen in en aan uw woning die wij zonder noemenswaardige kosten ongedaan kunnen maken op het moment dat u gaat verhuizen, hoeft u ons geen toestemming te vragen. Bijvoorbeeld als u uw terras wilt vergroten om zo meer van uw tuin te kunnen genieten of als u extra keukenkastjes in uw keuken wilt. U kunt dan direct aan de slag. Voor andere aanpassingen zoals een aan- of bijbouw, buitenzonwering als u in een appartement woont, een erfafscheiding en een (schotel)antenne heeft u onze toestemming wel nodig.

Heb ik toestemming nodig om mijn woning aan te passen?

Sint Joseph geeft u veel vrijheid om uw woning compleet te maken. Wij noemen dat een 'woningaanpassing'. Meestal heeft u geen toestemming van ons nodig om aan de slag te gaan, mits u zich aan de spelregels houdt. Wilt u toestemming vragen voor een aanpassing in uw woning? Dat kan via het aanvraagformulier in de folder Zelf uw woning aanpassen.

Zorgt Sint Joseph voor het onderhoud van de aanpassingen die ik zelf in mijn woning gedaan heb?

Nee, u bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de aanpassingen die u in uw woning heeft aangebracht. Ook het vervangen van de aanpassing is voor uw eigen rekening.

Ik heb aanpassingen aangebracht in mijn woning en dit niet aangevraagd. Wat moet ik doen?

Stuurt u ons alsnog een aanvraag in. Dat kan via het aanvraagformulier in de folder Zelf uw woning aanpassen. Krijgt u geen toestemming van Sint Joseph voor de aanpassingen die u heeft aangebracht? Dan moet u de aanpassingen misschien verwijderen op het moment dat u gaat verhuizen.

Ik wil graag zelf een nieuwe keuken plaatsen. Mag dat?

Wilt u een andere keuken plaatsen dan heeft u toestemming nodig van Sint Joseph. Gebruikt u het aanvraagformulier in de folder Zelf uw woning aanpassen.

Ik heb woningaanpassingen overgenomen van de vorige bewoner. Waar moet ik zijn voor reparatie?

U bent eigenaar van alle zaken die u heeft overgenomen van de vorige bewoner. Voor reparaties bent u zelf verantwoordelijk.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Help ons onze website te verbeteren door uw vraag naar ons te sturen via ons feedbackformulier

Stel uw vraag